De 10e editie van de Co-Cycling Tour gaat plaats vinden op 6 juli 2024!

Fiets mee voor:

Sponsors:

Wat is Co-Cycling?

Een Tourtocht door co-assistenten

Stichting Co-Cycling is een initiatief van co-assistenten (studenten) die naast hun passie voor geneeskunde fanatieke wielrenners zijn. Sinds 2014 organiseren zij jaarlijks de Co-Cycling Tour: een fietstocht vanuit Amsterdam voor iedereen die van fietsen houdt van elk niveau, om geld op te halen voor een goed doel. 

Tijdens de 10e editie van de Co-Cycling Tour op 6 juli 2024, zullen we geld bij elkaar gaan fietsen voor JDRF. Onze ambitie is om de recordopbrengst van vorig jaar te verbreken! 

Wil je mee helpen om ons doel te realiseren? Doe dan mee aan onze tourtocht! Geen racefiets? Koop dan ons speciaal gebrouwen bier, word sponsor van onze tour of geef je op als vrijwilliger! 

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media!


Het goede doel

Dit jaar gaat de gehele opbrengst van de Co-Cycling Tour naar JDRF!

In Nederland hebben ongeveer 120.000 mensen type 1 diabetes (T1D). Zo’n 15.000 daarvan zijn kinderen en jongeren. Het aantal mensen met type 1 diabetes stijgt elk jaar. De groei is het grootst bij kinderen onder de 5 jaar. 

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) werkt aan een wereld zonder type 1 diabetes: van type één naar type géén. Wij zijn de internationaal toonaangevende organisatie die wereldwijd onderzoek en naar het genezen, voorkomen en beter behandelen van type 1 diabetes financiert. Daarnaast geeft JDRF voorlichting. 

Met een klein team in Nederland, de inzet van vrijwilligers en daarnaast vele collega’s over de hele wereld, maakt JDRF zich op diverse manieren effectief in het werven van fondsen voor onze missie. We zijn dan ook enorm blij én vereerd dat Co-Cycling voor haar 10-jarige jubileum, ons heeft gekozen als het goede doel! Elke bij elkaar gefietste euro zal dan ook gaan naar baanbrekend wetenschappelijke onderzoeken. 

Kijk voor meer informatie over de organisatie JDRF website

In het kort...

WIE?

Medici, co-assistenten en alle andere (fiets)enthousiastelingen

Wat?

Fietstocht (50, 100 of 150 km) om geld in te zamelen voor JDRF

Wanneer?

Zaterdag 6 juli 2024

Waar?

Start en Finish bij Amsterdam Science Park

Prijs

€38,50

Inschrijven

Geopend!

Ambassadeurs

Ik ben Maud, een 25-jarige basisarts die sinds februari de diagnose diabetes type 1 heeft gekregen. Het was een onverwachte wending in mijn leven. Ondanks mijn kennis over diabetes tijdens mijn opleiding, besefte ik pas echt hoe uitdagend het kan zijn toen ik zelf de ziekte kreeg. Geen enkele dag is hetzelfde met deze aandoening. 

Als ambassadeur voor Cocycling, die zich dit jaar inzet voor diabetes type 1-onderzoek, voel ik een sterke verbondenheid en dankbaarheid. Het is van essentieel belang dat we blijven streven naar meer kennis, betere behandelingen en uiteindelijk een genezing voor deze aandoening. Elke bijdrage brengt ons dichter bij een toekomst zonder deze ziekte.

Dank jullie wel 🤍

cecc49d9-6e9f-4ffb-b2a5-0be534f639f0
Maud van Bavel
Basisarts

STICHTING JDRF

Bij de 10e editie van de Co-Cycling Tour gaat de volledige opbrengst naar Stichting JDRF.

Afgelopen editie

Op zaterdag 10 juni 2023 hebben we gefietst voor Health Yetu Foundation. Het was een fantastische dag met enthousiaste deelnemers, super mooi weer en veel gezelligheid. We willen graag via deze weg wederom alle sponsoren, vrijwilligers, Health Yetu Foundation en natuurlijk de deelnemers bedanken. Zonder jullie was het niet mogelijk om dit gave evenement neer te zetten met als kers op de taart het prachtige bedrag van €17.600 voor Health Yetu Foundation. 

Op het evenement waren een aantal fotograven aanwezig. We hebben geprobeerd van iedereen foto’s te nemen en delen deze graag met jullie via de link

Route

50 km
100 km
150 km

Co-Cycling Bier

Ook dit jaar is het voor de liefhebbers weer mogelijk om het goede doel te sponsoren met de koop van heerlijk Co-Cycling bier. Dit doen we wederom in samenwerking met brouwerij de 7 deugden. Brouwerij de 7 deugden is een sociale brouwerij waar bieren gebrouwen worden door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Met dit overheerlijk bier help je dus niet alleen JDRF maar ook deze prachtige brouwerij. 

 

Initiatiefnemers 10e editie

Doneren

Ook als je niet mee fietst kun je ons doel steunen! Spreekt dit initiatief u erg aan en wilt u ons steunen, dan kunt u altijd vrijblijvend een donatie doen. 

Uw giften zijn welkom op bankrekeningnummer: NL 13 ABNA 0413 3774 66 t.n.v. Stichting Co Cycling. Of nog eenvoudiger, doneer binnenkort met een klik op de knop hieronder!

Aftermovie 6e editie (2019)

Foto's vorige edities

Vrijwilligers

Niet fietsen, maar toch een steentje bijdragen? Dat kan! We zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers voor de volgende editie! Neem contact met ons op door een mail te sturen naar [email protected] voor meer informatie.

Verkeersregelaars

Terrein-host

Inschrijfbalie of garderobe

EHBO

Fotograaf

DJ

Fietsenmaker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zaterdag 6 juli 2024 zal de Co-cycling fietstour plaatsvinden. Locatie zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Het fietsshirt kan op 6 juli, de dag van de fietstour, opgehaald worden bij de start (sciencepark). 

De ticketshop is geopend, klik op de link bovenaan de website om een ticket te kopen! Tot de start van het evenement kun je een ticket kopen voor de fietstour. De webshop blijft daarna open voor de nabestelling van een los shirt of bierpakket.

Als je een ticket koopt ben je verzekerd van een Co-Cycling Wielershirt (zolang de voorraad strekt, dit zie je in de webshop). Ook ben je gegarandeerd van deelname aan de de Co-Cycling Tour in 2024 op zaterdag 6  juli. Je steunt hiermee ons goede doel: JDRF.

Jazeker, de Co-Cycling Tour is georganiseerd door geneeskunde studenten, maar iedereen met een passie voor fietsen kan meedoen! Er doen veel artsen en coassistenten (geneeskunde studenten) mee, maar ook andere studenten, bedrijven teams en kennissen, vrienden en familie. Iedereen is welkom, (para)medisch of niet!

Nee, iedereen mag meedoen. Er is geen tijdmeting tijdens de Co-Cycling tour. Echter, we raden je aan om zelf een inschatting te maken wat een geschikte afstand is voor jouw niveau. Er is een route van 50, 100 en 150 kilometer. Als je op tijd begint kun je de tijd nemen en ook een langere afstand dan normaal rijden.

Het wielershirt kan je niet per post ontvangen. We zullen meerdere ophaalmomenten organiseren. Hier volgt later meer informatie over. Voor grote groepen buiten Amsterdam kunnen we een uitzondering maken en de shirts per post laten bezorgen. Mail ons om dit te overleggen.

Er zijn rustposten op de route. Voor de 50 km is er 1 rust post en voor de 100 km en de 150 km zijn er respectievelijk twee en drie rustposten. We raden echter wel aan om zelf ook een bidon met water mee te nemen en wat eten voor onderweg.